2010-07-22

Το μοναδικό και αληθινό πλούτο!

Είναι απίστευτο τι μπορεί να συμβεί απλά αλλάζοντας τον τρόπο σκέψεων μας για κάτι. Άκουσα αυτή την ιστορία σήμερα και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Πριν χρόνια, δύο άντρες από Κούβα πήγανε στην Αμερική. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ρισκάρουν τις ζωές τους καθημερινά περνώντας τα σύνορα της Αμερικής για έναν και μονό σκοπό: να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Αλλά ας συγκεντρωθούμε στους δύο άντρες – οι ήρωες αυτής της ιστορίας.

Και οι δύο έφτασαν στην Αμερική την ίδια μέρα. Μπροστά τους ήταν η ευκαιρία να χτίσουν την καινούργια τους ζωή. Ο ένας ήταν λαντζιέρης που δούλευε σε ένα ξενοδοχείο στην Αβάνα. Κάπως κατάφερε να κλέψει $500,000 από τους φιλοξενούμενους σε αυτό το ξενοδοχείο, και να περάσει τα σύνορα με όλα αυτά τα χρήματα. Ο άλλος μόλις που κατάφερε να μείνει ζωντανός και να περάσει τα σύνορα μόνο με τα ρούχα που φορούσε, και χωρίς καθόλου χρήματα. Αλλά αυτός ο άνθρωπος ήταν νευροχειρουργός στη Κουβά. Και μάλιστα – ένας από τους καλυτέρους.

Τι νομίζετε ότι έχει γίνει μετά από πέντε χρόνια; Που είναι ο λαντζιέρης; Αυτός που πήγε στην Αμερική ‘πλούσιος’; Πολύ πιθανών να είναι χωρίς χρήματα και στους δρόμους. Ή μήπως στη φυλακή. Ή και χειρότερα.

Βλέπετε, όταν έφτασε στην Αμερική ξόδεψε όλα του τα χρήματα σε φανταχτερά αυτοκίνητα, σπίτια, διασκέδαση, και πολλά αλλά ασήμαντα πράγματα. Όταν έφυγε από τη χώρα του το μόνο που ήξερε να κάνει για να βγάλει χρήματα ήταν να πλένει πιάτα. Αλλά εφόσον γνώρισε τη γεύση της ‘καλής ζωής’, δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναμπεί στην κουζίνα να πλένει πιάτα. Και έτσι έγινε εγκληματίας.

Ο άλλος που πήγε στην Αμερική με ‘τίποτα’ – σήμερα έχει υπέροχο σπίτι, καταπληκτική οικογένεια, ωραίο αυτοκίνητο, και γενικά μια πετυχημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Γιατί;
Γιατί φυγάδεψε στην Αμερική μονό με το πιο άξιο και μοναδικό πλούτο που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του – το μυαλό!
Και γιατί δεν έχει σημασία πόσο φτωχός ήταν, αυτός ο άνθρωπος πάντα θα είχε τη δύναμη και τη γνώση να βρει λύση για να βγει από κάθε κατάσταση.

Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο! Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, το μυαλό σας! Και αν δεν γνωρίζετε – μάθετε! Γιατί; Γιατί η γνώση είναι δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: