2010-09-16

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ……..




Η πιο θλιβερή αποτυχία όλων μας είναι η αδυναμία να προσπαθήσουμε.
‘Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους με απόγνωση’ – λόγια ενός μεγάλου συγγραφέα, που αναγνώρισε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πιστεύουν αρκετά στα όνειρα τους για την επίτευξη τους.

Πίσω στη δεκαετία του 70’ και του 80’ βγήκε μια φράση που απευθύνεται σε αυτό το θέμα. Είναι μια ερώτηση που κάνετε στον εαυτό σας όταν θέλετε να μάθετε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε με τη ζωή σας.
Αυτή η ερώτηση είναι: ‘Τι θα κάνατε αν ξέρατε ότι δεν θα αποτύχετε;’
Θα ξεκινούσατε προπονήσεις για να γίνετε ο επόμενος Ολυμπιακός πρωταθλητής;
Θα κάνατε ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης αναζητώντας διαφώτιση;
Θα ξεκινούσατε μια δική σας επιχείρηση;

Τι θα ΚΑΝΑΤΕ αν ΞΕΡΑΤΕ ότι δεν θα αποτύχετε;
ή
Τι θα κάνατε αν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να ξεπεράσετε τα εμπόδια (που θα μπορούσαν να προκύψουν) στο δρόμο σας;
ή
Δεν έχετε αποτύχει μέχρι τη στιγμή που παραιτήστε να προσπαθείτε.

Βλέπετε, λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν κάτι χωρίς εμπόδια. Κοιτάξτε ένα μωρό που μαθαίνει να περπατά και δείτε πόσες φορές ‘αποτυγχάνει’ και πέφτει. Το μωρό σταματά εκεί; ΟΧΙ! Σηκώνεται και προσπαθεί ξανά. Και ξανά, και ξανά, και ξανά, μέχρι να μάθει αυτό που επιθυμεί – να περιπατάει.

Θυμάστε όταν μαθαίνατε οδήγηση; Πόσες φορές αποτύχατε και κάνατε κάτι λάθος; Αλλά δεν σταματήσατε! Προσπαθούσατε ξανά και κάνατε εξάσκηση μέχρι που το μάθατε.

Μπορείτε να ρωτήσετε οποιανδήποτε επιτυχημένο άτομο για το πώς τα κατάφερε. Η απάντηση που θα πάρετε θα είναι ίδια – ότι αγωνιζόταν για εβδομάδες, μήνες, ή χρόνια, μέχρι που τα κατάφερε.

Π.χ.:
Ο Walt Disney πήγε σε περισσότερες από 300 τράπεζες πριν βρει τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν για το Disney World.

Ο Thomas Edison προσπάθησε χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς πριν εφευρεθεί τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Και όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί συνέχισε να προσπαθεί ενώ είχε αποτύχει τόσες φορές, ο Edison απάντησε: ‘Μα εγώ δεν έχω αποτύχει! Εντόπισα επιτυχώς ΧΧ τρόπους που δεν λειτουργούν.’

Σίγουρα αυτό σας βάζει να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική γωνία, έτσι δεν είναι; Το μάθημα είναι απλό. Επειδή ίσως έχετε αποτύχει στο παρελθόν, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει. Σημαίνει απλώς ότι δεν έχετε βρει τον τρόπο που λειτούργει για εσάς.

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή μας.
Αλλά…………
……Τι θα κάνατε αν ξέρατε ότι δεν θα αποτύχετε;

Author: Alan Tutt

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Δυο πόρτες έχει η ζωή... Καλό σ/κ!

Εlena είπε...

…και είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε τη σωστή…
Καλό Σαββατοκύριακο!