2010-10-12

Στρατολόγηση Υποψηφίων: Είναι το πιο δύσκολο σημείο;


Οι περισσότεροι που θα ρωτήσετε (που έχουν πείρα στο δικτυακό μάρκετινγκ) ποιο είναι το πιο δύσκολο σημείο, θα σας απαντήσουν: ‘η στρατολόγηση υποψηφίων’. Μπορεί να σκέπτεστε ότι η επιχείρηση στο δικτυακό μάρκετινγκ είναι ότι καλύτερο σας έχει συμβεί, αλλά το να πείσετε κάποιον άλλον για αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Παρόλο αυτό, με σωστές δεξιότητες και know how, μπορείτε με μεγάλη επιτυχία να βρείτε ανθρώπους που να ενδιαφέρονται για αυτό που τους προσφέρετε.

Κάποιες από τις δεξιότητες που πρέπει να έχετε είναι να ξέρετε πως και να μπορείτε να ακούτε. Μπορεί εσείς να είστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία σας, αλλά μην επιτρέψετε ο ενθουσιασμός σας να τρομάξει τους υποψήφιους. Προσπαθήστε να τους μιλάτε αργά και σταθερά, και κάτι πολύ σημαντικό – να ακούτε τις απαντήσεις τους. Μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά πρέπει να έχετε υπομονή για να καταλάβετε αν οι υποψήφιοι σας ενδιαφέρονται. Αν όχι, μην συνεχίζετε – θα ήταν χάσιμο χρόνο να προσπαθείτε να ‘πουλήσετε’ κάτι σε κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέχετε είναι να μην ‘πυροβολείτε’ τον υποψήφιο με πολλές πληροφορίες. Γιατί; Επειδή σε αυτό το σημείο, ο υποψήφιος δεν θα καταλάβει τι όφελος έχει ακολουθώντας σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τους υποψήφιους να σας κάνουν ερωτήσεις για αυτό που προσφέρετε.

Μέτα από την πρώτη επαφή σας με τον υποψήφιο σας, όπου τους έχετε δώσει κάποιες πληροφορίες, μην ξεχνάτε να τους παρακολουθήσετε. Δηλαδή, να τους ξανασυναντήσετε ή να τους ξανατηλεφωνήσετε για να μάθετε πως τους φάνηκαν οι πληροφορίες. Αν έχουν ερωτήσεις – να τις απαντήσετε, ή αν χρειάζονται και άλλες πληροφορίες – να τους δώσετε.

Εσείς αποφασίζετε τι μεθοδολογία θα χρησιμοποιήσετε για τη στρατολόγηση υποψηφίων, αλλά πάντα να ακούτε τι σας λένε, να τους δείχνετε τα οφέλη, και να κάνετε σωστά την παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: