2010-10-13

Ποιος και Γιατί χρειάζεται προπονητή;


‘Πραγματικά, είναι τόσο σημαντικό να έχεις προπονητή; Και μπορεί κανείς να ωφεληθεί το να έχει προπονητή, ή αυτό είναι σημαντικό μονό για κάποιους και όχι για όλους;
Πριν καιρό δεν έβλεπα τη σημαντικότητα στο να έχεις επιτυχία ή προπονητή για τη ζωή. Απλά δεν είχε κανένα νόημα για μένα. Αντί να κοιτάζω πιο προσεκτικά τη ‘μεγάλη εικόνα’, η ιδέα να έχω προπονητή μου φαινόταν περιττή.
Αλλά αυτό που σας λέω είναι ότι σήμερα η άποψη για να έχει κανείς προπονητή, έχει αλλάξει πλήρης. Νομίζω, αυτό που άλλαξε τη γνώμη και το σκεπτικό μου ήταν όταν ερεύνησα τον τύπο ανθρώπων που έχουν προπονητές στις ζωές τους και τον τύπο ανθρώπων που δεν έχουν.
Ένα φανερό παράδειγμα: οι αθλητές. Σε κάθε είδος σπορ, οι πρωταθλητές παγκοσμίως δουλεύουν με προπονητές. Όλοι τους! Τότε πραγματικά κατάλαβα ότι όσο καλύτερος είναι ο αθλητής στην καριέρα του, τόσο περισσότερο χρόνο επενδύει για να δουλεύει με τον προπονητή του.
Όταν άρχισα να επενδύω στην ιδέα του ‘προπονητή’, κατάλαβα ότι αυτό ισχύει για κάθε τομέα στη ζωή και στη δουλεία. Γιατί; Γιατί όλα τα μεγάλα ονόματα δουλεύουν με προπονητές!’ – Daniel Herzner

Ο βασικότερος λόγος γιατί δουλεύοντας με προπονητή είναι τόσο σημαντικός είναι επειδή πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε και να ανακαλύψουμε για να είμαστε καλύτεροι σε οτιδήποτε και να κάνουμε. Είτε στο σπορ, είτε στη δουλεία, για να γίνουμε καλύτεροι, η ανάπτυξη μας πρέπει να είναι ασταμάτητη. Και ο ‘προπονητής’ σας θα σας βοηθήσει σε αυτό. Γιατί ο προπονητής μπορεί να δει πράγματα που εσείς ίσως να μην τα βλέπετε, να σας δείξει τα σημεία που χρειάζονται δουλεία που εσείς δεν ήσασταν σε θέση να τα αντιλαμβάνεται.

3 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Πάντα όμορφα και πολύ ενδιαφέροντα, με ουσία. Καλή βδομάδα και καλή προπόνηση :):)

Εlena είπε...

@Phivos Nicolaides Σ’ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!

Phivos Nicolaides είπε...

Να είσαι πάντα καλά. Αν βρεις καιρό δες αυτό. Καλό μήνα! PULSEmagazine