2010-07-27

Πώς να πετύχετε τους στόχους σας

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν πετυχαίνουν στη ζωή τους ενώ λίγοι το κάνουν. Γιατί αυτή η διαφορά; Γιατί οι λίγοι που πετυχαίνουν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν αναλόγως με τις συνθήκες, να τις χρησιμοποιήσουν και να αναλάβουν δράση μέχρι να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Οι πλειοψηφία των μη-επιτυχημένων είναι αποτέλεσμα από το γεγονός ότι οι περισσότεροι ή δεν κάνουν τίποτα για να φτάσουν τους στόχους τους, ή γιατί στη πρώτη δυσκολία εγκαταλείπουν. Ενώ όλοι θέλουν και ελπίζουν για την επιτυχία, λίγοι είναι αυτοί που είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι να πετύχουν τους στόχους τους. Δηλαδή, για να πετυχετε τους στόχους σας πρέπει να είναι ‘πρέπει’ για εσάς.

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν περισσότερα πράγματα στη ζωή τους, περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη επιτυχία. Αλλά είναι άπλα μία επιθυμία, και όχι ένα ‘πρέπει’ για αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να συνεχίσουν τη ζωή τους και χωρίς αυτά. Όταν συμβεί αυτό, αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αναλάβουν δράση για να αποκτήσουν τους στόχους τους γιατί πλέον έχουν άλλες προτεραιότητες. Και οι στόχοι παραμένουν στο μυαλό τους σαν μία επιθυμία, σαν ένα όνειρο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι όταν ο στόχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία επιθυμία, εσείς θα προσπαθείτε ξανά και ξανά, θα μείνετε απογοητευμένοι από τις αποτυχίες και θα τα εγκαταλείπετε.

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τους στόχους τους είναι ολοκληρωτικά και αληθινά συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουν. Κάνουν ότι χρειάζεται για να τους αποκτήσουν, και αν δεν τους πετύχουν από τη πρώτη φορά, ξαναπροσπαθούν, αλλάζοντας στρατηγική αν χρειαστεί, μέχρι να φτάσουν την επιτυχία.

Για να πετυχετε τους στόχους κάντε τους να είναι ‘πρέπει’ για εσάς! Μην τους αφήνετε να μείνουν μόνο όνειρα…

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Η επίτευξη των στόχων δείχνει πολλά πράγματα για ένα άτομο!

Εlena είπε...

@Phivos Nicolaides Σωστά, και μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα στη ζωή του