2010-06-25

Τα πρώτα βήματα στο δικτυακό μάρκετινγκ

Όταν γίνετε μέλος μιας εταιρίας δικτυακού μάρκετινγκ και ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, μπορεί να σας φανεί λίγο περίπλοκο στην αρχή, κατόπιν δεν πουλάτε μονό τα προϊόντα αλλά προσπαθείτε να πουλήσετε και την επιχειρησιακή ευκαιρία σας. Αυτό ακριβώς κάνει πολλούς ανθρώπους να νιώθουν μπερδεμένοι. Τι πρέπει να κάνουν; Πρέπει να συγκεντρωθούν στα προϊόντα ή στην ευκαιρία;

Όταν συγκεντρώνεστε στις πωλήσεις προϊόντων έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλά το αντικείμενο που εμπορεύεστε. Επίσης αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα γρήγορα.

Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι θα σας πουν να συγκεντρωθείτε στην πώληση της ευκαιρίας σας. Ο στόχος της επιχείρησης σας στο δικτυακό μάρκετινγκ είναι να χτίσετε μια οργάνωση από όσους περισσότερους δικτυωτές μπορείτε. Προφανώς, όσο μεγαλύτερη είναι η οργάνωση σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία σας να κερδίσετε χρήματα. Αλλά τι γίνεται αν οι δικτυωτές στη οργάνωση σας κάνουν το ίδιο που κάνετε και εσείς – να προσπαθούν να πουλήσουν την επιχειρηματική ευκαιρία αντί για προϊόντα; Βασικά σημαίνει λιγότερες και πιο μικρές προμήθειες.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν πουλάτε προϊόντα – αυτό θα σας φέρει και άλλες πωλήσεις από τους καταναλωτές, και περισσότερα κέρδη. Με την ίδια έννοια, πρέπει να προσφέρετε την επιχειρησιακή σας ευκαιρία σε κάθε άτομο που του αρέσουν τα προϊόντα – άλλος τρόπος να κερδίζετε χρήματα. Δηλαδή αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν ξεκινάτε σε μια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ να κάνετε έρευνα για τα προϊόντα που εμπορεύει και για την επιχειρησιακή ευκαιρία. Αν δε μάθετε για τα προϊόντα και την ευκαιρία και ξεκινήσετε να πουλάτε, οι υποψήφιοι σας θα καταλάβουν ότι δε γνωρίζετε καλά ή όσο χρειάζεται ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η έλλειψη γνώσεις μπορεί να σας φέρει αποτυχία.

Ο καθένας στο δικτυακό μάρκετινγκ έχει άποψη του σωστού και του λάθος τρόπο να ξεκινήσει. Αφιερώστε χρόνο και ρωτήστε το σπόνσορα σας πως έχει ξεκινήσει. Αν η εταιρία σας προσφέρει εκπαίδευση, μη χάνετε αυτή την ευκαιρία και εκμεταλλευτείτε την. Και αν ακόμα δε νιώθετε άνετοι ότι έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για τα αντικείμενα, ζητήστε βοήθεια από το σπόνσορα σας – θα σας την προσφέρει, και επίσης μπορείτε να πάρετε μέρος σε μαθήματα και σεμινάρια για το θέμα ώστε να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο δουλειάς και να ξεκινήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: